«L’homme imbattable» Espai Cultural Can Gelabert, Mallorca. Del 21 de julio al 31 de agosto.

Expo-Daniel-Castilla-Can_Gelabert_2016

“La finitud del cuerpo se libera mediante su representación y sus accesorios”

En Can Gelabert se presenta la instalación documental sobre una acción llevada a cabo en el estudio del artista.

Ésta toma como punto de partida el diálogo entre la representación fotográfica del cuerpo masculino y una serie de objetos escultóricos creados para la ocasión.

La reflexión estética empieza con el traslado de la “misse en scène” personal al espacio expositivo para poder definir de forma simbólica e irónica el autorretrato del cuerpo del hombre y la posibilidad de una crítica inmersa en la artificialidad de la pose y los artefactos que la condicionan.

“L’Homme Imbattable” no es otra cosa que todo varón que representado en solitario se cosifica como “ente inútil per se”, dando sentido a aquella expresión del “ser en sí mismo”, pero con ayuda material e inmaterial del lenguaje artístico.

Por lo tanto la futilidad histórica del hombre imbatible intenta obrar su sentido en esta muestra.


«L’homme imbattable»


Instal·lació artística «L’homme imbattable» de Daniel Castilla

Inauguració dijous 21 de juliol i fins al 31 d’agost. Espai Cultural Can Gelabert Binissalem – Mallorca

“La finitud del cos s’allibera amb la seva pròpia representació i més”

En aquesta exposició a Can Gelabert es presenta una instal·lació sobre el document d’acció portat a terme a l’estudi de l’artista.

Prenent com a punt de partida la representació fotogràfica del cos masculí i l’enfrontament d’aquest amb una sèrie d’objectes escultòrics, la reflexió estètica comença amb el trasllat de la “misse en escène” personal a l’espai expositiu.

Així es tracta de definir  de forma simbòlica i irònica, l’autoretrat d’un home que esdevé crítica, o no, als artificis del propi cos i els artefactes que el condicionen.

“L’Home Imbattable” no és altre cosa que tots els homes que es representen a ells mateixos com a “esser en si” amb ajuda externa material i immaterial.